Recept: Vårsallad på grönkål & apelsin

Här kommer en frisk och smakrik sallad som passar våren till, med en blandning av vintermat som apelsin och grönkål och vårprimörer. Nyckeln till den här salladen är att massera grönkålsbladen väl. Kan serveras med t ex råris eller annat för en fylligare huvudrätt. Salladen håller sig ett par dagar i kylskåpet. 

Ingredienser

Metod

  • Grönkål
  • Raps/solrosolja
  • Korianderfrö
  • Brun senapsfrö
  • Ärtskott
  • Mynta, hackad
  • Korianderblad och stjälk, finhackad
  • Äpelsin skalad och i bitar
  • Citronsaft
  • Salt och Peppar
  1. Skölj, torka och strimla grönkålen. Massera bladen i lite salt och olja tills de blir mjuka (ca 5 minuter). 
  2. Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme, tillsätt sedan korianderfrön och senapsfrön och låt dem rosta och “poppa”.
  3. Blanda de rostade fröna med grönkålen.
  4. Kombinera alla andra ingredienser och servera direkt eller låta marinera till senare.